TT Arena kapanacak !

TT Arena kapanacak !

Yunus Akgül, TT Arena'nın devrini önümüzdeki hafta G.Saray ile görüşmeye başlayacaklarını söyledi.

Kış Oyunları nedeniyle Erzurum'a karargah kuran Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Akgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edildiği Seyrantepe'deki Türk Telekom arena stadının devrini önümüzdeki hafta Galatasaray Kulübü ile görüşmeye başlayacaklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yaptığı açıklamada, Galatasaray için Seyrantepe'de yaptırdıkları stadı geçen hafta TOKİ'den Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün teslim aldığını bildirdi. Kontrol mühendislerinin statla ilgili eksikleri tespit ettiklerini anlatan Yunus Akgül, TOKİ'nin eksikliklerini kısa sürede tamamlayacağını belirtti.

Arena stadıyla ilgili Galatasaray spor kulübü ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün ve TOKİ'nin sorumlulukları bulunduğunu anımsatan Yunus Akgül, şunları söyledi: "TOKİ, stadı yaptı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün yükümlülükleri işte Ali Sami Yen'in devriydi. Oradaki maddi karşılığını sağlamaktı. Galatasaray'ın da bazı yükümlülükleri var. Bunlardan en önemlisi stadın üstününü kapatılması olayı Galatasaray'a aittir. Bunun belli bir süresi vardır. Galatasaray da bu statın üstünü kapatmakla yükümlüdür. Biz bu stadyumu Galatasaray için yaptık, bu bir gerçek. İlk söz hakkı Galatasaray'ın olacaktır. Çok kısa sürede Galatasaray'la masaya oturacağız ve biz de stadyumların devri ile alakalı yönetmelikte çeşitli yükümlülükler var. Hangisini tercih ediyorlarsa onu Galatasaray' Kulübüyle. Ücretsiz mi istiyorlar, kiralık mı istiyorlar, hangisini istiyorlarsa oturup konuşacak ve onla ilgili bir anlaşma yapacağız. Ondan sonra da stadyumu 49 yıllığına Galatasaray'a devretmiş olacağız. Ancak bu şu demek değildir. Her şeyiyle stadyum Galatasaray'a devredilecek değil. Federasyonumuzun yaptığı ve yapacağı karşılaşmalar da stadyum kullanılacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün sportif organizasyonlarında stadyum kullanılacak. Bunlar sözleşmeye ve protokole eklenecek. Dolayısıyla bu stadyum Türk sporuna kazandırılmış büyük stadyum her anlamda Türk sporuna hizmet etmeye devam edecek. TT Arena ismi konusunda ise Galatasaray ciddi bir sponsorluk almış. Stadyum Galatasaray'da kalırsa elbette o şekilde veya nasıl istiyorsa öyle değerlendirecek. Ben Kış oyunları nedeniyle Erzurum'dayım. Önümüzdeki hafta statla ilgili olarak Galatasaray ile görüşmeye başlarız. En kısa zamanda da sonuçlandırırız."

Hürriyet