DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE

DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE

Galatasaray, Ali Sami Yen'de bu akşam ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertlilere Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada galibiyeti
getiren golü 70. dakikada Selçuk kaydetti. Fenerbahçe, ligin bitimine 7 hafta
kala bu galibiyetle puanını 55'e çıkarırken, lider Bursaspor ile arasındaki puan
farkını 3'e indirdi ve averajla ikinciliğe yükseldi. Evinde ağırladığı ezeli
rakibine yenilen Galatasaray ise 53 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi.

Sarı-kırmızılılar bu sezon sahasında ilk kez yenilgiyle tanıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'a deplasmanda 2-1 yenilen Bursaspor, 58
puanla 27. haftanın sonunda da liderliğini sürdürürken, Eskişehirspor'u 2-0
geriye düştüğü karşılaşmada 3-2 yenmeyi başaran Beşiktaş liderle arasındaki puan
farkını 3'e düşürdü ve averajla 3. sıraya yükselerek şampiyonluk iddiasını
sürdürdü.

Bu arada 27. haftanın son maçında Kayseri'de yarın saat 20.00'de Kayserispor
ile Trabzonspor karşılaşacak.

Bir maç eksiği ile 20 golün atıldığı 27. haftada 3 maçı ev sahibi ekip, 2
karşılaşmayı ise deplasman takımları kazandı. Bu hafta 3 karşılaşma da
beraberlikle sonuçlandı.
 


90+4.Dakika: Maçın hakemi Cüneyt Çakır karşılaşmanın son düdüğünü çaldı.

90.Dakika:4. Hakem Süleyman Abay maçın sonuna 5 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

89.Dakika:Galatasaray atağında Baros sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

88.Dakika:Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan arka direğe doğru kavisli bir orta yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

20100328.204532_ist442_1300633.jpg

87.Dakika:Galatasaray atağında Caner sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunmaya yardıma gelen Alex ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE - Resim : 286.Dakika:Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Guiza Giren oyuncu 39 numarayla Gökhan Ünal

85.Dakika:Fenerbahçe atağında Bilica ileriye doğru uzun oynadı ama top doğrudan kaleci Leo Franco'ya geldi.

84.Dakika: Galatasaray atağında Elano ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top yandan az farkla auta çıktı.

83.Dakika: Galatasaray atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı kaleci Volkan çıkarak topu yumrukla uzaklaştırdı ama öncesinde hakem Keita için ofsayt kararı verdi.

82.Dakika: Fenerbahçe'de kaleci Volkan hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.

81.Dakika: Galatasaray'da Baros hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.

80.Dakika: Galatasaray atağında Arda sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Baros yükseldi kaleci Volkan'da çıkarak topu almak istedi ama hakem Cüneyt Çakır Baros'un faul yaptığına karar verdi.

79.Dakika: Galatasaray'da Arda sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

78.Dakika: Galatasaray'da Arda sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

20100328.203540_ist421_1300615.jpg

77.Dakika: Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine doğru uzun oynadı Guiza hareketlendi ama hakem ofsayt kararı verdi.

76.Dakika: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi Alex hareketlendi ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

75.Dakika: Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan ceza sahası içine pas vermek istedi ama savunmaya çarpan top taca çıktı.

74.Dakika: Galatasaray atağında Caner sol kanattan bekletmeden ceza sahası içine orta yapmak istedi ama kötü bir orta yapınca top auta çıktı.

72.Dakika: Galatasaray atağında Elano ceza sahası içine doğru uzun oynadı, Keita ve Bilica beraber topa yükseldi ve hakem Cüneyt Çakır Keita'nın rakibine faul yaptığına karar verdi.

71.Dakika :Galatasaray atağında Baros sol kanatta topla buluştu, rakibini geçmek istedi ama savunma ayak koyarak topu taca gönderdi.

DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE - Resim : 470.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Selçuk'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Selçuk ceza sahası dışından kaleye yaklaşık 35 metre mesafeden yerden sert vurdu ve kaleci Leo Franco'nun uzanmasına rağmen top köşeden ağlarla buluştu.

69.Dakika :Fenerbahçe'de Vederson sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE - Resim : 568.Dakika :Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 32 numarayla Jo Giren oyuncu 15 numarayla Baros

67.Dakika :Fenerbahçe'de Alex serbest vuruş kullanırken tribünlerden atılan su ile yerde kaldı ve tedavisi için maça ara verildi.

20100328.203322_ist414_1300603.jpg

66.Dakika :Galatasaray'da Caner gördüğü bu sarı kartla haftaya cezalı duruma düştü.

65.Dakika :Galatasaray'da Caner rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

64.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Servet kafayla topu uzaklaştırdı.

62.Dakika :Galatasaray'da Arda sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

61.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ve savunmada Lugano ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

60.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine giren Andre Santos'a pasını verdi, Andre Santos kaleye sert vurdu ve top savunmaya çarparak kaleci Leo Franco'da kaldı.

58.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

57.Dakika :Galatasaray gole çok yaklaştı. Jo sol kanatta topla buluştu bekletmeden ceza sahası içine yerden pasını verdi Dos Santos gelişine sert vurdu ve top az farkla direğin dibinden auta çıktı.

20100328.203329_ist413_1300604.jpg

DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE - Resim : 856.Dakika :Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 14 numarayla Mehmet Topal Giren oyuncu 10 numarayla Arda

55.Dakika :Fenerbahçe atağında Guiza savunmanın arkasına atılan topla buluştu ama hakem Cüneyt Çakır öncesinde ofsayt kararı verdi.

54.Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ çaprazdan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

52.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer ceza yayı önünde bekleyen Alex'e pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

SAYFAYI GÜNCELLEMEK İÇİN F5 TUŞUNA BASIN...

51.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk orta alan önünden ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.

50.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer orta alandan sağ kanata doğru pas atmak istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

48.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Keita hareketlendi ama kaleci Volkan çıkarak topun sahibi oldu.

20100328.200528_ist399_1300591.jpg

47.Dakika :Fenerbahçe atağında Alex topla beraber sağ kanatta çizgiye kadar indi ama savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi.

46.Dakika :Fenerbahçe hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.


45.Dakika :Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor.

45.Dakika :Fenerbahçe atağında Guiza ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

45.Dakika :4. Hakem Süleyman Abay ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

44.Dakika :Galatasaray'da Sabri sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

42.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan topla çizgiye indi, orta yapmak istedi ama topu ayağında kontrol edemeyince pozisyon autla sonuçlandı.

41.Dakika :Galatasaray atağında Keita sol kanattan çizgiye indi ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Andre Santos kafayla topu kornere gönderdi.

SAYFAYI GÜNCELLEMEK İÇİN F5 TUŞUNA BASIN...

40.Dakika :Galatasaray atağında Sabri sağ kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top doğrudan auta çıktı.

20100328.195326_ist383_1300575.jpg

39.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada Lugano araya girerek topu uzaklaştırdı.

38.Dakika :Galatasaray'da Elano sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

37.Dakika :Fenerbahçe'de Mehmet Topuz rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

35.Dakika :Galatasaray'da Keita sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve kaleci Volkan çıkarak topun sahibi oldu.

34.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden bekletmeden pasını verdi ve Lugano son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

33.Dakika :Fenerbahçe atağında Guiza ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

32.Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano orta alandan ileriye doğru uzun oynadı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

31.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

30.Dakika :Galatasaray'da Keita sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

29.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk ceza sahası dışından kaleye sert vurdu top savunmaya çarparak Guiza'nın önünde kaldı ama hakem Cüneyt Çakır öncesinde Guiza'nın topu elle aldığına karar verdi.

28.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu kafayla taca gönderdi.

27.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sol kanattan ceza sahası içine girdi açısı dar olmasına rağmen kaleye sert vurdu ve top kaleci Volkan'da kaldı.

26.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer sağ kanattan ceza sahası içine pasını verdi, Guiza topla buluştu ama topu kontrol edemeyince top savunmada Sabri'de kaldı.

20100328.193922_ist366_1300557.jpg

25.Dakika :Galatasaray atağında Caner ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

SAYFAYI GÜNCELLEMEK İÇİN F5 TUŞUNA BASIN...

24.Dakika :Galatasaray atağında Elano ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

23.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

22.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

21.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Leo Franco çıkarak topun sahibi oldu.

20.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

19.Dakika :Alex'in pasında Guiza ofsayt pozisyonunda kaldı.

18.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağdan ortaladı, ancak savunma araya girdi.

17.Dakika :Özer kaleyi uzaktan gördüğü anda şutunu çekti, ancak top doğrudan dışarı çıktı.

16.Dakika :Selçuk'un pasında Guiza ofsayt pozisyonunda kaldı.

14.Dakika :Galatasaray atağında Keita'nın arapası kaleci Volkan'da kaldı.

13.Dakika :Galatasaray'da Mehmet Topal topu elle aldığı için Sarı Kart gördü.

12.Dakika :Galatasaray atağında Neill ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama savunmada Bilica araya girerek topu uzaklaştırdı.

11.Dakika :Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

10.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

9.Dakika :Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korneri kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

8.Dakika :Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine yerden pasını verdi, Vederson sol kanattan içeriye girdi topla buluştu kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

SAYFAYI GÜNCELLEMEK İÇİN F5 TUŞUNA BASIN...

7.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan çalımlarla çizgiye indi ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Bilica son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

20100328.194330_ist372_1300564.jpg

6.Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ çaprazdan kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

5.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

4.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

3.Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano orta alandan ileriye doğru uzun oynadı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

2.Dakika :Galatasaray atağında Mehmet Topal sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi, arkaya doğru yerden pasını verdi ama kimse topa dokunamayınca Vederson tehlikeyi uzaklaştırdı.

1.Dakika :Karşılaşma Galatasaray'dan Elano'nun vuruşuyla başlıyor.

20100328.194031_ist370_1300561.jpg

Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonu ilk yarısında İki takım arasında oynanan karşılaşma 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

Turkcell Super Lig 2009 - 2010 Sezonu 27. Hafta karşılaşmasında dünyanın sayılı derbileri arasında yer alan bu karşılaşmada Ali Sami Yen Stadında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.


GALATASARAY

Leo Franco, Sabri, Neill, Servet, Caner, Mustafa Sarp, Mehmet Topal(dk.56 Arda), Elano, Keita, Giovani, Jo(dk.68 Baros)

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Santos, M.Topuz, Selçuk, Özer(dk.90 Deivid), Vederson, Alex, Güiza(dk.85 Gökhan Ünal)

Sarı Kart: Dk.13 Mehmet Topal (Galatasaray), 
                 Dk.37 Mehmet Topuz (Fenerbahçe), 
                 Dk.65 Caner (Galatasaray)
                 Dk.81 Baros (Galatasaray)
                 Dk.82 Volkan (Fenerbahçe)

Gol: DERBİNİN GALİBİ F.BAHÇE - Resim : 14 Dk.69 Selçuk (Fenerbahçe)

MAÇ ÖNCESİ
Diğer Sayfada...

[PAGE]

 

Lider Bursaspor'un yenilmesi derbinin önemini bir kat daha artırdı. Bu akşam kazanan zirveye bir adım daha yaklaşacak. Kaybeden ise yarışta yara alacak.

Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilmesinin ardından derbi maç ezeli rakipler için daha da anlamlı hale geldi. Her iki takım da derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma gelmeyi amaçlıyor. Ligde Bursaspor'un 58, Galatasaray'ın 53, Fenerbahçe'nin ise 52 puanı bulunuyor.