Aziz Yıldırım ''Yarını bekleyin'' dedi

Aziz Yıldırım ''Yarını bekleyin'' dedi

Aziz Yıldırım: İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. İspat etsinler kendimi köprüden atacağım.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın ilk duruşması Silivri'de görülmeye başlandı. Duruşmaya 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan eski futbolcu Ümit Karan ve Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 kişi de duruşmada yerini aldı. Aziz Yıldırım, sabıkası olup olmadığı sorusuna "Buraya gelene kadar yoktu" yanıtını verdi.

Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen öğlen arasında, "İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. İspat etsinler kendimi köprüden atacağım" diye konuştu.


İLGİNÇ DİYALOGLAR

"Futbolda şike" duruşmasının sanıklarından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor kalecisi Korcan'a Fenerbahçe adına şike önermekle suçlanan menajer Abdullah Başak ve Eskişehirspor eski teknik direktörü Bülent Uygun arasındaki diyaloglar ve gazetecilerin sorularına verilen yanıtlar ses getirecek...

Aziz Yıldırım duruşmaya ara verilen bir bölümde etrafındakilere şöyle sesleniyor:

"-Olgun Peker'in adı her yerde Fenerbahçe Kulüp üyesi diye geçiyor, bir araştırın bakalım öyle mi ?

-Olgun Peker'in Mahmut Özgener ile konuşması var, bir araştırın bakalım Aziz Yıldırım'ın da Olgun Peker ile var mı ?

O sırada ortama katılan Abdullah Başak'a Aziz Yıldırım şöyle diyor; "Seni alacaklarına beni götürüyorlar"

Başak ise "Başkan sanki ben dışarıda mıyım. Bir tane mınıcooper'ı 5 ayda üç kez el değiştirdiler, önce Korcan'a verdiler dediler. Sonra Korcan'ın kızkardeşine, o da olmadı benim kırzkardeşime, en sonda mınıcooper'ın bende olduğuna karar kıldılar." diye cevap verdi.

Aziz Yıldırım ise bu kez "Minicooper'a binmek için zayıflıyorsun sanırım..." dedi.

Abdullah Başak da "Ben bu kilo ile minicooper mı alırım" diye devam etti.

Daha sonra etrafındaki gazetecilere seslenerek konuşmaya devam eden Aziz Yıldırım, "Memleket haberleri ile ilgilenin, korkmayın, herkes çok korkuyor. Bu mahkeme pazartesi gününe kadar burada, Pazartesi Çağlayan'da... Orada atış serbest" şeklinde konuştu.

Şikeye teşvik yasak değilmiş, böyle bir şey olabilir mi ? diye hayıflanan Yıldırım, İbrahim Akın mevzusu ile ilgili bir kez daha konuştu:

"İbrahim Akın'ın parasını ben vermişim, 100 bin euroymuş, sonra parayı dolara çevirdiler. Yarın çok sert mesajlar vereceğim...

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa etmesi beni ilgilendirmez...Benim O'nunla işim yok" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım gazetecilerin "Kitap okuyor musunuz" sorusuna "Evet, nereden sevdim o zalim kadını kitabını okuyorum..." cevabını verirken,

Spor yapıyor musunuz? sorusuna ise "Evet ben spor kulübü başkanıyım...24 saat spor yapıyorum" dedi.

Abdullah Başak bu esnada tekrar söze girerek, "Operasyon biraz daha başlamasa ben evleniyordum, bu kez de mınıcooper'ı değil düğün paramı ortaya atarlardı. Şike parası ile düğün yaptı diyeceklerdi. Benim için kandil akşamı camiye gittiğim ve orada sivil polislerin beni izlediği ve cemaatin de hırsız diyerek beni kovaladıkları yazılıyor. Kesinlikle yalan, çünkü ben hayatımda kandilde camiye gitmedim..." sözlerini sarfetti.

Sonra ortama Bülent Uygun da gelerek, "Başkan bunlar bizim dostlarımız değil mi" şeklinde seslendi. Aziz Yıldırım buna karşılık, "Ne dostu hergün geçiriyorlar. ne tapeymiş be..." dedi.

Uygun; "Başkan bu kadar güzel tesisler ve statlar yaparsan böyle olur." diye devam etti.

Başkan Ülker Arena hakkındaki görüşleri sorulduğunda ise "Salon çok güzelmiş ama ben daha görmedim" derken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu dava kesinlikle şike davası değil, ama bunu anlamıyorlar. Türkiye'ye sahip çıkın, bunlar komik şeyler, biz sahip çıkamayız çünkü içerideyiz."

YILDIRIM: İSPAT ETSİNLER KENDİMİ KÖPRÜDEN ATARIM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen öğle arasında şike iddialarıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzleyici bölümünde bulunanlarla selamlaşan Yıldırım, "Şikeymiş, ne şikesi, şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor. Yarın sabah çok sert bir açıklama yapacağım. Böyle şike mi olur? Türk sporu nereye gidiyor, oraya baksınlar. Türk sporu elden gidyor" dedi.

Aziz Yıldırım, "İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda yorum yapanlarla da konuşacağım" diye konuştu.

Yıldırım'ın bir mesajı da dışarıda bekleyen taraftarlara oldu. Fenerbahçe Başkanı, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten duruşmalar devam edecek. Çarşamba günü Çağlayan'a gelsinler" diye konuştu.

"HERKES KORKAK"

Arada bir süre bazı basın mensuplarıyla da konuşan Yıldırım, bu sırada duruşmanın başlayacak olması nedeniyle mübaşir tarafından yerine oturulması konusunda uyarıldı. Bunun üzerine Yıldırım, basın mensuplarına gülümseyerek, "Neden oturuyorsunuz, kalkın kalkın. Herkes korkak. Cesurlar bir kere, korkaklar her gün ölür. Ne yazık ki spor medyasında korkaklar var. Çok daha önemli açıklamalarım olacak. Arkadaşlar internet sitesine bugün yarın koyarlar" ifadesini kullandı.

Davanın tutuklu sanıkları Aziz Yıldırım, Cemil Turan ve Ali Kıratlı'nın bir süre kendi aralarında sohbet ettiği gözlendi

AZİZ YILDIRIM: "BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU"

Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.

GÜLEREK TEPKİ VERDİ

Oldukça rahat bir tavırla duruşmayı takip eden Aziz Yıldırım'ın, önündeki dosyaya göz atması dikkati çekti. İddianamenin okunmaya başladığı sırada Yıldırım, suçlamalara ise gülerek tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım'dan 'Özet okunsun' talebi geldi ama...

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatlarının kimlik tespiti yapıldı. Aziz Yıldırım'ı temsilen aralarında Şerif Dede, Köksal Bayraktar ve Abdullah Kaya'nın da bulunduğu 8 avukat duruşmaya katıldı. İddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen ise iki avukat katıldı. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Erman Toroğlu ve Bucaspor'un avukatları da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasına geçileceğini belirtti. Bu sırada Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak iddianamenin özetle okunmasını talep etti. Başkan Ekinci, planlarının iddianamenin okunmasının bir an önce tamamlanarak yargılamanın devamını Çağlayan'da yapmak olduğunu söyledi. İddianamenin okunmasına ilişkin karar aldıklarını ifade eden Ekinci, "İddianamenin okunmasına ilişkin CMK'da açık hüküm var. Buna uyacağız" dedi.

SALONU İLK AZİZ YILDIRIM TERK ETTİ...

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın ilk duruşması iddianamenin okunmasıyla devam ediyor. İddianamede tutuklu sanık Olgun Peker'le ilgili bölüm okunuyor. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, salonuna giriş-çıkış yapan izleyicilerin duruşmanın huzurunu bozduğu gerekçesiyle jandarma görevlilerine uyardı. Ekinci kapıların kapatılmasını ve avukatlar ve basın mensupları dışında içeriye kimsenin alınmamasını istedi. Başkan Ekinci, iddianamenin okunmasına ara vererek duruşmaya 13.30'a kadar öğle arası verdi.

Duruşmanın ilk anlarında olduğu gibi tutuklu sanıklar verilen arayı izleyici bölümüdeki yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. Ancak Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin ara verdiğini duyurmasıyla birlikte salonu terk eden ilk isim oldu. Yıldırım, duraksamaksızın oturduğu sandalyeden kalkıp sessizce salonun dışına çıktı. Diğer sanıklar ise bu süreyi yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. Bu arada duruşma salonunda izleyiciler bölümünde, bazı kişilerin sarı lacivert atkı ve forma giydiği görüldü.

1.20120214103731.jpg