Teniste yeni dönem

Teniste yeni dönem

Antalya'da ilk tekerlekli sandalye tenis takımı kuruldu.

Türkiye'de yaklaşık 10 yıldır oynanan tekerlekli sandalye tenisi, Antalya'da da hayata geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları Cavit Torun, Yusuf Çoban, Murat Sarı ve Ramazan Uçar'dan oluşan tenis takımını, 32 yıllık tenis öğretmeni Taci Pendik çalıştıracak.

13 yaşından büyük herkesin tenis sporuna yönlendirilmesi amacıyla başlatılan proje gereği tekerlekli sandalye tenis takımı kurulduğunu belirten Pendik, burada kişilerin spora özendirilmesinin yanı sıra oyuncuların milli takıma girmeleri, paralimpik oyunlarında Türkiye'yi temsil etmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 10 yıldır oynanan tekerlekli sandalye tenisini Antalya'da da hayata geçirdiklerini kaydeden Taci Pendik, ''Ben ve tenis öğretmeni arkadaşlarım gönüllü olarak eğitim vereceğiz. Katılanlardan ücret talep etmeyeceğimiz gibi raket ve tenis topu desteği sağlayacağız'' dedi.

Pendik, en yakındaki hedeflerinin, geçen yıl tekerlekli sandalye tenisçileri adına düzenlenen turnuvayı açan Hülya Avşar'ın, bu yıl Mart ayında yapılacak organizasyonuna kadar Antalyalı 4 engelli sporcuyu yetiştirmek olduğunu açıkladı.
Pendik, basketbol oyuncusu olmaları nedeniyle ilk egzersizlere çok çabuk uyum sağladıklarını belirttiği öğrencilerinin çok kısa sürede kortlarda önemli başarılara imza atacaklarına inandığını sözlerine ekledi.