İhale iptali için dava açılıyor!

İhale iptali için dava açılıyor!

Fenerbahçe’nin Ataşehir’de sahip olduğu arazinin değer kaybı Belediyeyi karıştırdı.

Fenerbahçe’nİn 58.2 milyon TL ödeyeceği, Ataşehir’deki 58 dönümlük araziyi 2010’a 3 gün kala 2009 rayiç bedeline göre alması ve Kadıköy Belediyesi’nin en az 45 milyon liralık gelir kaybına uğraması belediyeyi karıştırdı. Önceki gün yapılan belediye meclis toplantısında ihalenin doğurduğu zararı dile getiren AKP Kadıköy İlçe Başkanlığı, ihalenin iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Kadıköy Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan AKP Grup Başkan Vekili Avukat Fatih Kaya, ihaleden doğan zararları şöyle anlattı: “Fenerbahçe’nin aldığı arsanın 2009 metrekare rayiç bedeli 1.026 TL. Üç gün sonra ise bu bedel VATAN’ın da yazdığı gibi 1.800 TL olacaktı. Ancak yapılan satış incelendiğinde ihale bu bedelin bile altında sonuçlanmıştır. İki parselde toplam 57 bin 718 metrekare olan bu arazi eğer 1.026 TL’den satışa çıkarılsaydı ihale rakamının asgari 59.2 milyon TL olması gerekirdi. Belediye, rayiç bedelden az teklif gelirse satmayacağını belirtmişti. Ancak arsanın metrekaresi 2009 rayiç bedelinin 18 TL altına, 1.008 TL’ye satılmıştır. Belediye eğer bu yeri 3 gün sonra satsaydı, alıcı en az 45 milyon TL daha fazla ödeyecekti.”

Bütçenin 4’te birine gitti

Avukat Kaya, kaybedilen gelirle belediyenin 36 milyon liralık vergi borcunu rahatlıkla ödeyeceğini belirtti.

Kaya, “Belediyenin 2010 bütçesi 200 milyon TL. Yani 45 milyon TL, bütçenin yaklaşık 4’te birine karşılık geliyor. Sadece arsanın 30 yıllık zamsız kira bedeli bile 9 milyon 150 bin TL yapıyor. Olayın diğer boyutu ise arsanın yakınında başka bir yeri TOKİ metrekaresi 2 bin 700 TL’den sattı” diye konuştu.

İhalenin iptali için dava açılıyor

İhalenin iptali için ilçe yönetiminin görüştüğünü belirten Fatih Kaya şunları söyledi: “Arsa satışının geliri belediyenin 2009 ve 2010 bütçesinde yer almıyor. Belediye başkanımız Selami Öztürk’e sorduğumuzda ’Acelemiz var, 2009’ta satacağız’ demişti. Bu en hafif haliyle iyi yönetim gösterememektir. Aceleciliğinin belediyeyi 45 milyon TL zarara uğrattığı ortada. Biz bu zararın takipçisi olacağız. Şimdi İlçe Başkanımız ve kurullarımızla görüşüyoruz. En kısa zamanda satışın yani yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açacağız.”